szerda, január 15, 2014

The fangirl lifestyle is gonna kill you.

A minap olvastam egy nagyszerű verset a fangirl életmódról és annak káros hatásairól, ezért úgy gondoltam, ez most megérdemel egy bejegyzést.
Meg persze nincs kedvem reggel még a 'hajtóteljesítmény és nyomaték' nevű csodálatos számpéldához, ami megjegyzem, holnap kelleni fog a nyomorult műszaki vizsgámon. De sebaj.

Tehát, mint kedves Olvasóm, nyilván tudod, a fangirl élete nem csupa móka és kacagás. De nem ám. Mert szenvedünk, kínlódunk, viszonzatlan érzelmeinkkel küszködünk, és majd' belehalunk az egész Merlinverte létezésbe, de soha, semmi pénzért nem adnánk fel. De még ha akarnánk is.. Képtelenség. Mert amikor már azt hiszed, hogy vége, ennyi, túl vagy rajta, akkor, abban a szent pillanatban történik valami olyasmi, amitől eláll a lélegzeted, elájulsz, szublimálsz és hiperventillálsz egyszerre.(Például, ahogy az említett versben is olvasható - ami egyébként fent van Merengőn - az illető válaszol Twitteren..)
Szép dolog belebolondulni egy hírességbe. Na de ha az a híresség még csak nem is létezik?? Csak egy karakter. Egy színész által megformált kitalált személy. És itt kezdődik az örökös kálvária, mert ez egy fangirl-t cseppet sem érdekel. Ha neki az a 'személy' kell, akkor az kell és ennyi. Persze legtöbbször ez nem így működik. Mivel az eszünk tudja, hogy butaság. De kit érdekel? Amúgy sem tehetünk ellene semmit. Egyszercsak jön egy érzés, és már hiába gondolkodnánk, felesleges.
Ez egyébként egyfajta durva mazochizmus. Főleg mikor még rá is teszünk egy lapáttal, és fanfiction-öket olvasunk meg satöbbi. Hát még ha írunk is!
Art never comes from happiness. Erre ékes bizonyíték - a számtalan vers és estébé mellett - ez az életmód. Mert ez a fájdalom, amit afelett érzünk, hogy az istenített személy sosem lesz a miénk, inspiráló. Legalábbis magamból kiindulva, nagyon ritka az az alkalom, amikor valami vidám, boldogító dolog miatt kezdek írni. Hirtelen egy sem jut eszembe.. vagy ha mégis akadt ilyen, az eredmény mindig siralmas lett. S bár nem tudhatom, ki hogy van ezzel, én így gondolom.

Ja, igen. Remélem, kedves Olvasóm, vagy annyira művelt, hogy tudod, melyik szám címét ferdítettem el a 'The fangirl lifestyle is gonna kill you'-val  :D

4 megjegyzés:

  1. Máglyára azzal aki nem tudja ;) :D Szép idézet btw.

    VálaszTörlés
  2. Igazi hipszteres, szerteágazó műveltség, erre van szükségem ♡
    És 10 pont a Hollóhátnak a találó fogalmazásért :D

    VálaszTörlés
  3. Csak 10? Úgy érzem, alábecsülsz...

    VálaszTörlés
  4. Úgy értem, ezért a szóért 10 :P
    Te csak ne beszélj itt alábecsülésről, ezek után nem gondolhatod, hogy ilyesmire vetemednék! :D

    VálaszTörlés