szerda, július 22, 2015

The weather is hot, and so are you

Nyár. Meleg van, iszonyatosan meleg és az ember csak ül a besötétített szobában a ventilátor előtt és még gondolkodni is képtelen.

De ha felkelsz ötkor vagy hatkor, még elcsípheted a nyárreggeli hűvöst, amikor kimész az udvarra és még majdnem fázol, még nem veszett el az összes oxigén a levegőből, még minden zöldnek látszik és élőnek, a madarak csivognak, a méhek halkan döngicsélnek a  vadszőlő levelei alatt, teszed a dolgod, locsolod a virágokat, ellátod a jószágokat.

Vagy csak tésztáslevest főznél reggelire de már nincs annyi idő a koliban mert menni kell. 

Aztán délután pocsék koktélt keversz, fürdőruhát veszel a munka után és kiülsz a medence mellé. Homok illat van és még mindig meleg, de már ott a jég a kezedben és a medence vizének ígérete, a nyúló árnyékok és a lassan feltámadó szellő. Általános nyár-feeling és már nem is bánod, hogy meleg van. Elvégre mikor legyen meleg, ha nem nyáron? Főzni is kéne, de kinek van étvágya ilyen időben?
Aztán este lesz és te hálát mondasz az isteneidnek, nem csak azért, mert túléltél egy ilyen kánikula-napot, hanem azért is, mert ajándék ez a nap, ahogy a többi és jó élni mint talán még soha.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése